Масаж на коляното удължава живота

Известно е, че в тялото ни има хиляди биологичноактивни точки. Действайки върху някои от тях, можем да постигнем така мечтаното дълголетие, да подобрим външния си вид и благосъстояние. Цзу-сан-ли в китайската медицина е известна още като „точката на стоте болести“, пише ретро.бг. Въздействието върху нея има тонизиращ ефект върху тялото. Ежедневният натиск върху точката подобрява мозъчната циркулация. Свързана е с онези части на гръбначния мозък, които са отговорни за функционирането на стомашно-чревния тракт и бъбреците.

Следователно въздействието върху нея подобрява функционирането им. Смята се, че работата с тази точка помага да се поддържат високи нива на енергия и емоционален баланс. Що се отнася до запазването на младостта, при ежедневното въздействие върху точката тялото функционира по-ефективно, така че появата на признаците на стареене се забавя. Поставете центъра на дланта си върху колянната чашка на съответния крак, като пръстите трябва да са насочени надолу.

Със средния пръст опипайте костния хребет и се придвижете от него навън с около 2 см. Ще попаднете на малка кухина. Точно там е търсената точка. Ако сте попаднали на правилното място, натискът трябва да е болезнен. Въздействайте върху точката с палеца, покривайки долната част на крака с останалите пръсти, периодично за няколко секунди. Мъжете трябва да масажират първо от лявата страна, след това от дясната. За жените е точно обратното.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *