Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Маслени сладки с ванилия и орехи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Ванилия – 2 бр.
Пудра захар – 1 ч.ч
Жълтък – 2 бр.
Орехи – 2/3 ч.ч
Лешници – 1/3 ч.ч
Бакпулвер – 1 пакетче
Брашно – 2 ч.ч
Белтъци – 2 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Оставяме от рано да се размекне маслото на стайна температура. Разбиваме жълтъците с пудрата захар в купа. Добавяме меко масло и отново разбиваме. Прибавяме ванилиите. Пресяваме брашното и го смесваме с бакпулвера. Смиламе лешниците и орехите с машинка. Смесваме ядките и объркваме. В отделна купичка разбиваме белтъците. Замесваме тестото. Откъсваме от него малки топчета колкото орех. Всяко топче потапяме в белтък и после в ядки. Подреждаме сладките в тава, постлана с хартия за печене. Печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *