Маслени сладки

Необходими продукти:

3 чаени чаши брашно

230 грама меко краве масло

150 грама пудра захар

2 яйца

една чаена лъжичка ванилия

150 грама царевично нишесте

1 бакпулвер / 10 грама /

две чаени лъжички какао за декориране на сладките

пудра захар за поръсване на изпечените маслени сладки

Начин на приготвяне:

В голяма купа счупете яйцата. Разбийте ги с помощта на вилица.

Прибавете маслото.

Прибавете ванилията.

В купата пресейте всички сухи съставки без какаото. То е за декориране.

Замесете гладко тесто.

Разделете тестото на 4 части за да работите по – лесно.

Всяка част разточете на лист с дебелина около 8 милиметра. С формичка изрежете цветя. Потопете метален ринг в какаото и след това леко притиснете с него средата на цветчетата. Подредете ги на разстояние едно от друго в тава застлана с хартия за печене. Когато ги повдигате си помагайте с малка шпатулка или ножче. Аз съм направила два вида сладки. Гъбки и цветя. Вие също може да постъпите така. В този случай разточете само половината тесто и направете цветя. От останалото направете топчета с големина на орех. Отново натиснете / този път малко по-силно / с металния ринг, който преди това сте топнали в какаото за да направите пънчето. Всичко останало е същото. Подредете гъбките върху хартия в тава.

Изпечете вашите маслени сладки на 180 градуса и вентилатор. Когато порозовеят са готови. Поръсете с пудра захар. Изчакайте леко да се охладят и опитайте.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *