Маслинови хлебчета

Продукти

500 г брашно
7 г суха мая
100 мл зехтин
200 мл топла вода 
12 маслини каламата
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. оцет

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа, добавете солта и разбъркайте хубаво, направете кладенче в средата, изсипете маята, добавете захарта, налейте малко от топлата вода, и оставете за 5 мин. да шупне маята.

След това добавете зехтина и оцета, налейте и останалата вода, омесете меко тесто, оставете за 40 мин. да втаса на топло.

Готовото тесто разделете на 12 топчета, вземете формички за мъфини, и всяка форма намажете със зехтин, с помощта на четка, сложете по едно топче тесто във всяка формичка, разпределете нарязаните маслини върху всяко топче тесто, като натиснете леко с пръст, за да влязат навътре в тестото.

Намажете хлебчетата със зехтин, печете за 35 мин. на 180-200 градуса. Готовите хлебчета увийте в чиста и суха кърпа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *