Масло от черен кимион – непрестанният източник на здраве

Маслото от черен кимион е натурална и здравословна добавка, която има многобройни ползи за здравето. Лечебните свойства на маслото от черен кимион могат да помогнат при много здравословни проблеми. Научете повече за маслото от черен кимион, което е непрестанен източник на здраве.
„В черното семе има лек за всичко, освен за смъртта“ – с това описание е известно маслото от черен кимион. Наистина маслото от черен кимион е една от най-мощните натурални добавки, която съчетава в себе си многобройни полезни съставки. То се произвежда от растението nigella sativa, което произлиза от Азия. Тревистото растение има малки черни семена.
Използването на маслото от черен кимион датира още от древните египетски времена. Смята се, че Клеопатра го е използвала, за да постигне своя красив тен и да поддържа косата си здрава и лъскава. Всъщност масло от черен кимион било намерено дори в гробницата на египетския фараон Тутанкамон, датираща отпреди 3300 години. Хипократ пък използвал маслото от черен кимион за лечение на храносмилателни неразположения.
Днес все по-разпространен става подходът човек да търси алтернативни методи за лечение на своите здравословни проблеми или поне да съчетава традиционната с алтернативната медицина за по-голям успех. По тази причина много хора го използват като източник на здраве.
Маслото от черен кимион е известно още като масло от черно семе, черно масло от кимион и черно сусамово масло. Ползите от приема му не са една и две. Всъщност вече има доста научно потвърдени факти, които доказват, че съществуват малък брой здравословни проблеми, върху които маслото от черен кимион не може да повлияе. Още един плюс на маслото от черен кимион е фактът, че неговата консумация не носи никакви странични ефекти.
Маслото от черен кимион има многобройни лечебни свойства, сред които антибактериално действие, като аналгетик (потиска болката), противогъбично свойство, противовъзпалително действие, като мощен антиоксидант, спазмолитично действие (премахва спазмите на гладката мускулатура), антивирусно свойство, като имуностимулатор, добър диуретик и други.
Маслото от черен кимион е богато на незаменими мастни киселини, протеини, фолиева киселина, ниацин, калций, цинк, желязо, фосфор, тиамин, рибофлавин, каротин, аргинин и витамини В1, В2, ВЗ. Много здравни експерти твърдят, че маслото от черен кимион е истинска панацея и то е способно да помогне за излекуването на различни здравословни проблеми – от алергии до хипертония.
На първо място, човек може да използва маслото от черен кимион, ако иска да укрепи имунната си система. Добавката е полезна и при бронхити, астми и респираторни заболявания. Приемът на масло от черен кимион действа благоприятно още при борбата с алергии, диабет, настинки, възпаление на устната кухина и заболявания на стомашно-чревния тракт. Маслото от черен кимион е полезно и при синузит, хемороиди, псориазис, простатит, диария, хемофилия, алопеция. Черният кимион подпомага растежа на кожата, стимулира сексуалната активност, тонизира тялото и влияе добре върху кръвното налягане. Маслото от черен кимион не трябва да се приема от бременни жени и хора с присадени органи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *