„Мастър шеф” звездата от Хаджидимово Елена Петрелийска откри кулинарния си близнак в лицето на Ники Красимиров

Балансът в храненето е по-правилният начин, отколкото т.нар. здравословно хранене, което е превзело въображението на хората – тази идея изповядва популярната участничка в риалити формата „Мастър шеф” Елена Петрелийска от Хаджидимово.

„Да изядеш един шоколад след вечеря не е най-страшното нещо на света, но ако го ядеш този шоколад всеки ден, след всяка вечеря, не би било най-доброто решение, което разумен индивид би взел”, категорична е кулинарката, която е дипломиран здравен консултант и нутриционист от Оксфорд.

В момента тя е намерила своя кулинарен близнак в лицето на Ники Красимиров, чиято кариера в бранша внушава респект. През 2003 г. желанието му да стане готвач го отвежда в Англия, озовава се в кухнята на френския ресторант „Алмейда”, ръководен от Алън Джоунс-младши, притежател на звезда „Мишлен” и дясна ръка на Гордън Разми. След като натрупал опит, се завръща в България, професионалният път го среща с Елена и двамата издават кулинарна книга „Около масата”.

Двамата изповядват сходни разбирания за доброто готвене: „Когато приготвяме храна вкъщи за двама ни, гледаме ястията да са със сезонни продукти, да стават бързо и да са много семпли, не смесваме твърде много продукти в едно хранене. Повечето пъти готвя аз, защото съм по-бърза от Ники, но той се грижи за менюто, когато имаме официални поводи. Месо ядем рядко, приготвя го той, защото го готви феноменално вкусно”, разказва Елена.

Според нея през последните години има култ към здравословното хранене, дори се стига до крайности и терминът „здравословно” невинаги е равнозначен на нещо добро. Затова тя предпочита термина „балансирано”.

Хаджидимовката в качеството си на доказан експерт в готвенето захапа и така наречените инфлуенсъри, които са специалисти по всички въпроси, в т.ч. хранене и готвене, и често подвеждат последователите си. Същото е отношението й и към многото фитнес гурута, които препоръчват определени хранителни диети, които невинаги са най-правилният вариант за ежедневно хранене.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *