Махат звезди от хотел! Деца настанени в опасни условия

Министерството на туризма започва процедура по отнемане на поне две звезди от хотела в Русе, в който бяха настанени ученици при мизерни условия. Това обясни министър Николина Ангелкова. Сигнал е подаден и до регионалната здравна инспекция и, ако е необходимо, стаите ще бъдат запечатани принудително. През 2018 година министерството е отнело звезди на 4 хотела, проверени след сигнали.

Хотелът в Русе е първият случай за тази година – той е четиризвезден, но родители се оплакаха, че децата им са отседнали в опасни стаи, които официално не съществуват в базата на хотела и изобщо не би трябвало да се отдават на клиенти, съобщава Нова телевизия.

„Такива условия са абсолютно недопустими. По мое разпореждане вече стартира процедура по отнемане на звезди – поне две звезди ще бъдат отнети от този хотел, поискали сме и запечатали помещенията, които не стават, а ако не бъдат запечатани – сме поискали от РЗИ да ги запечатат принудително, защото не могат да бъдат ползвани като хотелска част – това е абсурд”, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *