Махнете тези 6 неща от банята си

Имате ли проблем със завесата в банята, която често мухлясва? Заради влагата, тя трябва да се пере или сменя по-често. Помислете тогава какво става с кърпите и другите пособия, които държите в това помещение. Ако нямате добра вентилация, вратата трябва да се отваря след всяко ползване на душа. Но дали само това е достатъчно, за да не се образува мухъл и да няма среда за развитие на вредни бактерии?
 

Ето списък от някои неща, които е по-добре да не държите в банята, ако искате да сте по-здрави, пише тялото.бг:
 

1. Бижута
 

Жените обикновено имат навика да свалят бижутата си непосредствено преди къпане и да ги оставят някъде из банята. Дори и да са по-далеч от душа, вероятността да се окислят и да се повреди повърхността им, е голяма. Това важи особено за имитационната бижутерия, която не бива да се мокри. Влажността в помещението може да доведе до оцветяване на кожата след като ги използвате отново.
 

Бижутата трябва да се съхраняват на сухо и хладно място, а банята определено не отговаря на тези критерии.
 

2. Хапчета
 

Много хора ги оставят в банята, точно до четките за зъби, за да са на нивото на очите им. Така когато отидат в банята, за да си мият зъбите преди лягане, ще се сетят да си изпият и хапчетата. Добро хрумване, но погрешно, защото влагата ще съсипе медикаментите и те няма да ви донесат ефекта, за който са създадени.

Вместо в банята, дръжте хапчетата си на стайна температура или в хладилника, ако изрично пише това на листовката. Те не бива да бъдат изложени на пряка слънчева светлина.
 

3. Грим
 

Понякога огледалото в банята и осветлението около него е по-удобно за гримиране. Много жени разполагат и със специално увеличително огледало, монтирано в помещението. Важно е да уточним, че несесерът с гримовете обаче не бива да се държи вътре, защото влагата ще промени качеството на любимите продукти за красота, които използвате.
 

Без значение дали става дума за сенки, пудра или коректор за пъпки, по-добре всичките ви гримове да стоят далеч от банята. След като ги използвате, ги прибирайте на друго място.
 

4. Парфюми
 

Сигурно ще си кажете: „Какво пък им има на тях, щом са във флакони или стъклени дозатори“. Така е, но топлината и влажността в банята могат да променят аромата и качеството на съставките в парфюма, особено ако го държите в близост до душа, откъдето излиза парата.
 

Процесът на окисляване бързо разваля всеки парфюм, затова не бива да го оставяте в банята.
 

5. Книги/списания
 

Типично за британците и американците е да държат книги и списания в банята. Да, някои хора прекарват с часове там и обичат да четат нещо интересно. Но хартията се деформира от влагата и дори понякога боята от печата може да полепне по пръстите ви докато разлиствате.
 

6. Лак за нокти
 

Има жени, които се лакират в банята, докато чакат маската на лицето им да засъхне. Но променливата температура и влажност вътре оказва отрицателно въздействие върху химикалите в лака. За да не се развали той бързо, по-добре го съхранявайте на по-сухо място, далеч от топлина и слънчеви лъчи.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *