МАШИНА НА ВРЕМЕТО! С демонстративно бране и низане на тютюн екскметът на Покровник М. Цонев се върна в детството си

Екскметът на благоевградското село Покровник Методи Цонев показа на внука си от какво се е издържало навремето семейството му, като направи демонстрация  как се бере и ниже тютюн /на снимките/. През пролетта съседка дала на бившия управник няколко коренчета да засади в зеленчуковата си градина срещу болести, а две от тях той сложил за декорация на двора си.

„Внукът ми не беше виждал тютюн и реших да му покажа как преди години сме го отглеждали и събирали. Беше му интересно“, обясни М. Цонев. Низата ще окачи да се изсуши и ще я ползва за декорация до догодина, когато с тютюнева отвара ще пръска лозето си.

„Тютюн колкото от една игла се слага в един казан с 20-ина литра вода и се завира, после с тази отвара се пръскат лозите срещу болести. Така кръгът се затваря“, дава рецептата си за добра реколта М. Цонев.

След изборите миналата есен той е на борсата и се е отдал активно на любимите си занимания – изработване на дървени скулптурки от причудливи по форма клони и пънчета, гъбарство и градинарство.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *