МБАЛ – Благоевград подписа договор със Здравната каса за 195 клинични пътеки, в болницата специализират 22-ма млади лекари, спешно търсят нефролог

Най-голямата държавна болница в Пиринско /благоевградската, която е с 83% дялово участие на държавата/ подписа договор със Здравната каса за 2018 година.

„Медицинските дейности се запазват и през тази година, по 195 клинични пътеки се обслужват пациенти съгласно сключен договор с Районната здравноосигурителна каса”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Той поясни, че е подписан договор и за лечение в болнични условия по клинични процедури, сред тях диализно лечение на остри състояния,  интензивно лечение на апаратна вентилация и други. Договор е подписан и за амбулаторни процедури, това са малки оперативни дейности на крайници, хирургични и други, които не изискват болничен престой под активно лекарско наблюдение.

Болничният директор поясни, че активно търсят да назначат на работа специалист по бъбречни заболявания, след смъртта на д-р Росен Тричков вече два месеца болницата е без нефролог, в цялата област има само двама такива специалисти, които работят в друга болница на основен трудов договор.

Дефицит за млади лекари няма, в момента има 22 специализанти в МБАЛ – Благоевград. Болницата е база за обучение, младите кадри са разпределени по отделенията гастроентерология, кардиология, детско отделение, акушеро-гинекология, ортопедия и други.

Лежащо болните пациенти се настаняват в 16 отделения, които са със стационар, скъпоструващо е лечението на спешни случаи в реанимация. Най-интензивен е потокът на обслужване в спешно отделение, където на ден преминават по 40-50 пациенти от спешен порядък от цялата Благоевградска област и Рилското корито. Консултативно-диагностичната дейност се осъщестява от висококвалифицирани кадри в образна диагностика, клинична лаборатория, патоанатомия, съдебна медицина, Кръвна банка, ТЕЛК.

Правноадминистративното обслужване в МБАЛ -Благоевград продължава да се осъществява от адвокат Ваня Солачка, до май в екипа бе и юристката Б. Митева.

СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *