МБАЛ – Благоевград прави невъзможното в битката срещу епидемията! Превърнаха столовата на вътрешно отделение в болнична стая, 100-те легла за Ковид заети, лекарите са на предела на силите

Превърнаха столовата на вътрешно отделение в болнична стая,

благоевградските лекари се видяха в чудо с коронавируса, 100-те легла, които бяха разкрити, са заети, а броят на пациентите, които се нуждаят от хоспитализация расте. В извънредната ситуация се стигна и до извънредно решение – столовата на вътрешно отделение е преобразувана в болнична стая.

 В нея на този етап са поставени две легла, има готовност и за още две, съобщи д-р Румен Кондев. Вчера той е минал на визитация в трите Ковид отделения, в които са настанени за лечение над 70 болни. В неговия екип е д-р Рабаджийски, който дава дежурства в спешно приемно отделение. От няколко дни с тях работи и хирургът д-р Николова, която остана да им помага, след като хирургичното отделение стана Ковид, а нейните колеги бяха преместени в отделението по урология. От вчера има още едно ново попълнение в лицето на д-р Костадинова, кадър на вътрешно отделение, която ще подкрепи борбения екип на д-р Кондев.

„За момента никого не съм върнал, телефонът ми непрестанно звъни с молба за помощ. Много тежка ситуация, легла ще се намерят, лекари няма. Спешно се нуждаем от колегиалност и солидарност“, заяви д-р Кондев.

Почти през цялото денонощие той е на първа линия, защото знае, че болните разчитат на него, а и като бивш военен лекар е обучен да се справя в екстремални обстоятелства. 203 нови случая на заразени с Ковид-19 бяха установени за едно денонощие в Пиринско, от които 98 само в Благоевград, по 2 в селата Бело поле и Логодаж и по 1 в Рилци, Българчево, Зелен дол, Еленово, Изгрев.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

 1. д-р Ох Боли

  Невъзможното щеше да е, ако всички началници с лекарски дипломи, во главе с този на РЗИ, Здравна каса и прочее паразитни администрации, отидат да дават дежурства в Ковид-отделенията, а не да търкат панталони по столовете в канцелариите. И да осигурят аптеките в града с достатъчни лекаства и уреди за измерване на сатурацията на заводски цени!

  Отговор
 2. БАР-овците безсрамници народни съветници

  Важното е заведенията да работят до 23 часа!

  Какви лекари изнемогващи, какви граждани загиващи?

  Важни са 5-те лева печалба за бар-овците извънземни, какво им пука на тях за ближните.

  Абе, общински баровци съветници умници – КАК ГЛЕДАТЕ съгражданите си в ОЧИТЕ, а?!

  Не ви стига богатството, лапачката така ли?!

  БЕЗСРАМНИЦИ!

  Отговор
 3. Спасова

  Лекарите са на пределите на силите си, а кризисният щаб е във вихъра си да взима безумни решения. Как пък един нормално мислещ не се яви там? Как един не се вслуша в съветите на умните? Ограничете работното време на заведенията, приберете учениците – снощи по “Тодор Александров” беше страшно от тумби пощурели ученици!!!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *