HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

МБАЛ „Ив. Скендеров“ тегли 800 хил. лева за покриване на стар дълг, ще погасява по 7000 лв. месечно за 10 г.

МБАЛ „Иван Скендеров“ ще изтегли нов заем в размер на 800 хиляди лева, с който да покрие съществуващ кредит. Това решиха на последната сесия преди лятната ваканция общинските съветници в Гоце Делчев. Местните парламентаристи приеха предложението на управителя на лечебното заведение д-р Мария Радойкова с 21 гласа „за“, 2-ма „въздържали се“ и 2-ма „против“. С тези средства лечебното заведение ще погасява кредит – овърдрафт в размер на 600 хиляди лева, който е изтеглило през 2012 година със срок за изплащане пет години.

„През 2012 година изтеглихме заем от „Търговска банка Д“ АД с кредитен лимит А – 600 хиляди лева, и кредитен лимит Б – 150 хиляди лева. Вноските по кредитен лимит Б ги изплащаме навреме, но изпаднахме в невъзможност да изплащаме кредитен лимит А“, обясни д-р Радойкова.

Новият заем ще е със срок на изплащане 10 години, а месечната вноска – 7000 лева. Кметът Владимир Москов получи позволение да подпише договора за заем от името на общината като солидарен длъжник.

Своето становище против даването на съгласие за сключването на договор за кредит между болницата и банката изрази общинският съветник от ГЕРБ и член на комисията по здравеопазване Костадинка Богданова. Тя се притеснява от факта, че МБАЛ „Иван Скендеров“ ще има още един дълг, може да изпадне в невъзможност да го погасява и да се стигне до фалит.

Местните парламентаристи решиха още да отдадат под наем лекарски кабинет на специалист по вътрешни болести в сградата на „Медицински център 1“. Наемателят ще има възможност да ползва 219 кабинет почасово. Той трябва да се съобразява с графика на лекаря гастроентеролог, който ползва помещението в момента.

Минималната цена за наем ще е в размер на 35,20 лева месечно, като бъдещият ползвател ще трябва да гарантира минимум 12 часа седмично. За него ще бъде обявен търг.

ЕРОЛ ЕМИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *