МВнР с информация за трафика на камиони към Дувър

Във връзка с новите изисквания за преминаване от Великобритания към Франция след отрицателен тест за коронавирус трафикът на камиони в област Кент, Великобритания, се движи бавно. Това съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи, които посъветваха водачите на товарни превозни средства да следват указанията на  @KentHighways and Highways England за последните актуализации на трафика, преди да отпътуват за Кент.

От ведомството напомнят, че преди да напуснат Англия, шофьорите на камиони трябва задължително да си направят бърз тест за COVID-19. Неспазването на това изискване ще доведе до отказ за пътуване през всички пристанища. За водачите на товарни превозни средства обаче тестове за COVID-19  не се предлагат в нито едно медицинско заведение в района на област Кент. По информация на посолството ни в Лондон местата, на които шофьорите на камиони могат да си направят тест за COVID-19, са:

–           За тези, които се отправят към пристанището на Дувър, тестът се извършва на летище Манстън, преди да отпътуват за Дувър. Пощенският код за въвеждане за пътуване към нужния вход на летище Манстън е CT12 5BL.

–           Тестване за COVID-19 се провежда и на кръстовище 8 на M20 за шофьори на тежкотоварни автомобили, които се отправят към Eurotunnel.

 Шофьорите трябва да са в камиона си и да останат в него, освен ако не е поискано да го напуснат от член на полицията в Кент или медицински персонал. Определената социална дистанция от 2 метра трябва да се спазва. Резултатът от теста излиза след 40 минути. Ако резултатът на шофьора е отрицателен, ще бъде насочен към отправната му точка. Ако резултатът от теста е положителен, допълнителна информация ще бъде предоставена на място, като ще се извърши допълнителен PCR тест и ще бъде оказано нужното съдействие. Осигурени са храна и вода по време на чакането.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *