МВР гърми с горещи разкрития за двойния разстрел!

Финансов или личен е мотивът за двойното кърваво убийство в София от тази сутрин и как се е разиграла касапницата разкриват извънредно от прокуратурата и МВР.
Припомняме, че сигналът за двойното убийство е получен около 10.25 часа в Столичната  дирекция на вътрешните работи. От СДВР обясниха, че пристигналите  екипи на мястото са намерили застреляни жена на 60 години и 38-годишен мъж.
Малко по-късно на място е задържан 57-годишен мъж, който е собственик на строителната фирма “Алдис”, в чийто офис се е разиграла стрелбата, както съобщи Пик. По първоначална информация, жертвите са строителни инвеститори.

Убийството е разкрито, задържан е Драгомир Драгомиров, в него е намерен законно притежаван пистолет. Той е открит в автомобил. Това каза административният ръководител на СГП Емилия Русинова.
Лицето е привлечено в качеството на обвиняем, предстои в следващите дни да бъде изправено пред съда, каза тя.

Не става въпрос за чисто криминален или битов инцидент, а деяние с финансов привкус, неуредени финансови отношения. Между извършителя на деянието и убитите има граждански отношения, тъй като мъжът и жената, които са убити, са служители на фирма, която извършва надзор на обекта, чийто подизпълнител е Драгомир Драгомиров. Съдружници във фирмата са българи и чужденци, допълни Русинова.

Сигналът за стрелба и пострадали е получен в 10.22 ч, посочи главният секретар на МВР Младен Маринов.
Двама са убити, лекари се борят за живота на третия прострелян, посочи той. Няма данни да е имало подготовка за убийствата. Вчера е имало среща между убитите и стрелеца, очевидно има финансови неуредени сметки. Драгомиров е предприемач, който се занимава със строителен бизнес, предстои да се види на каква база са се изградили отношенията между тях, допълни Маринов.

Една от версиите е, че инвеститорите са дължали пари на подизпълнителя, посочи директорът на СДВР. Те са имали бизнес отношения, досега не е имало сериозни проблеми, но това ще се изяснява. На стрелбата няма очевидци, но има свидетели, присъствали на скандала. Драгомиров е задържан след това, а не на мястото на престъплението, каза още той. Починалата е майка на ранения мъж, който в момента е в болница, допълни още той.

Пострадалите са имали търговски взаимоотношения с убиеца. Те са извършвали и строителен надзор и финансиране на определени дейности, каза още Маринов. По първоначални данни убитите са дължали на стрелеца над 100 хиляди лева за извършване на строителни дейности в новоизграждаща се жилищна сграда, посочи той. И допълни, че единият от убитите има българско и руско гражданство.
Убитата жена е на 61 години, другият починал е на 38 години, а раненият е на 35 години.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *