Топ теми

МВР-Кюстендил с информация за гражданите, желаещи да подменят предсрочно личните си документи

Гражданите с постоянен адрес на територията на Кюстендилска област имат възможност да подават заявления за предсрочна смяна личните си документи във всяко от звената БДС на територията на областта /РУ Дупница, РУ Бобов дол, РУ Рила, в БДС – ОДМВР/.         

Мярката е с целоблекчаванена по-натоваренитезвена БДС, както и заудобствона гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.           

Готовите лични документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

В ОДМВР е създадена организация и за обслужване на жителите на по-малките населени места, както и за обслужване по месторабота с мобилна станция.  За такова обслужване е необходимо в сектор БДС в ОДМВР да бъдат представени списъци с имената и ЕГН на гражданите, които искат да бъда обслужени, и да се посочи дата за прием на място на заявленията за издаване на лична карта и паспорт.

Вчера в ОДМВР са подадени 59 заявления за издаване на лични документи, в РУ Дупница – 66, в РУ Бобов дол – 8, в РУ Рила – 1, в сектор „Пътна полиция“ – 47.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *