МВР люто обиди кандидат-кмета на Благоевград Атанас Киряков: обяви го за общодържавно издирване

Благоевградчанинът Атанас Киряков, който е активист на забранената ОМО „Илинден“ и на последните местни избори се кандидатира за кмет на града, бе обявен за общодържавно издирване.

Самият той го научил на 12 август, когато полицаи от I и от II полицейско управление в Благоевград му връчили 2 призовки с нареждането да се яви в 10.00 часа на 17.08.2020 г. в 6-о РУ – град София, в противен случай подлежи на административнонаказателна отговорност по член 271 от Закона на МВР, предвиждащ глоба от 100 лв. Полицаите го предупредили още, че ако в понеделник не е в столицата, ще се наложи да го отведат принудително.

Проверка на Киряков показала, че в София го издирват за показания като свидетел по административно производство ДП 3216/2017 г. по описа на 6-о РУ – град София. До момента той още не е разбрал за какво точно ще дава показания.

„Не мога да си обясня и как 3 години са ме издирвали, без да ме намерят, при условие че живея в Благоевград, тук работя, тук си плащам данъците, та дори и кандидат-кмет бях“, коментира Киряков.

Най-голямата му обида от цялата ситуация е обявяването му за общодържавно издирване, както и че снимката му заедно с информация за него е налична на всички компютри по границите на страната, както и в системата на МВР.

Като доказателство, че не се крие и си има постоянно местожителство с непроменен адрес в Благоевград, от 2 дни той непрекъснато качва на страницата си във Фейсбук свои снимки, на които е седнал пред паметника на Димитър Благоев до сградата на общината, разхожда се по благоевградските улици, коментира в къси видеоклипчета, правени на телефона му, нередности, които забелязва. За още по-голяма автентичност от време на време той качва и миналогодишния си предизборен плакат.

Според приятелите на Киряков, които до един живеят в Северна Македония, това е пореден опит на българската държава да се опита да смачка техния „Наско“ и да го откаже от опитите му да вземе властта в Благоевград. Опасенията им обаче засега са неоснователни – през октомври 2019 г. Киряков беше кандидат-кмет на „Движение Заедно за промяна“ в Благоевград и въпреки неособено убедителното му представяне, изразяващо се в 266 гласа, или 0,74%, откакто в града се заговори за предсрочни местни избори, Киряков отново се активизира и обяви, че пак ще се кандидатира за градоначалник. Този път той няма да си дава особен зор, защото моделът му за развитие на общината е готов от есента на 2019 г. Опорните точки в него са общината да се управлява „със собствен ум“, сама да произвежда храната си, да има „демографска равнотежест, междуетническа и верска хармония, връщане на принципите на семейството, традициите, обществения и индивидуалния морал“, и т.н.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *