МВР – Перник създава административен център за граждани

Създаване на административен център за граждани, планира ОДМВР – Перник. Това съобщи директорът старши комисар Милчо Милчов по време на годишния анализ на дейността на дирекцията вчера.

Инициативата е местна. Идеята е чрез административния център за граждани да бъде улеснен достъпът до административните услуги – с гишета на Пътна полиция, БДС, Дирекция „Миграция“ и служба ГРАО на Общината.

Подобрена била и организацията при регистрация на МПС. Гражданите се обслужват на едно гише и услугата трае около 20 минути. С това е сложен край на опашките от хора, чакащи с часове. 

Повишена е събираемостта на наложени глоби по Закона за движение по пътищата. Освен полицаите, осъществяващи пътен контрол и колегите им от Териториална полиция, са дадени достъпи на всички служители извършващи административни услуги и е указано да се правят проверки и връчване на документи на преминаващите граждани.

Пътната безопасност остава водеща цел, коментира ст.комисар Милчов и посочи, че е активизирана административно-наказателната дейност. Той съобщи, че през настоящата година са планирани съвместни обучения с прокуратурата за работата по разследване на икономически престъпления.

   КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *