HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

МВР С ЕКСКЛУЗИВНИ КАДРИ ОТ ПЕТРИЧ! Вижте как спецченгета удариха крими контингента

В резултат на планираните и професионални действия на служителите от ГДБОП и Специализираната прокуратура, проведени  на 20 юни т.г. на територията на Благоевградска област, са задържани петима  участници в организирана престъпна група за разпространение на фалшиви евробанкноти и наркотици.  Те са заловени в Петрич в момент на продажба на неистински евро на служители под прикритие. При извършените процесуално-следствени действия в автомобила на единия от участниците са намерени и иззети 942 неистински банкноти от по 20 евро и 36 с номинал 50 евро. В жилището на друг са открити 249 фалшификата с номинал 20 евро и 153 от по 50 евро.
По първоначални данни групата е действала от ноември 2016 г. Участниците са внасяли фалшиви банкноти от по 20 и 50 евро в големи количества от Италия и ги продавали у нас, предимно в Петрич и Сандански, с 20% по-евтино от номинала на фалшификатите (престъпление по чл. 244 от НК). Освен с прокарване в обръщение на подправени парични знаци, те се  занимавали и с разпространение на наркотици, основно марихуана.
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от обвинените е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Другите двама са с парични гаранции. На 23 юни 2017 г. Специализирана прокуратура ще поиска от Специализирания наказателен съд налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на тримата задържани.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *