Британците плащат! Меган Маркъл прахоса 1 милион паунда, докато роди принц Арчи

Бременността на Меган Маркъл излезе доста солено на британците. И докато целият свят продължава да е в еуфория от раждането на поредното кралско бебе, медиите на Острова трескаво пресмятат колко пари е пръснала съпругата на принц Хари, докато чакаше да стане майка.

Оказва се, че за британските данъкоплатци това са били много скъпи девет месеца и появата на последния правнук на кралица Елизабет II им струва цели 1,1 млн. паунда. Неслучайно пресата във Великобритания бързо му лепна етикета „бебе за милион“.

По време на бременността си само за дрехи, дело все на прочути дизайнери, Меган е дала над половин милион паунда.

И както всяка бъдеща майка, и тя си е правила скъпоструващи процедури, една от които – акупунктура. Посещението й в луксозния СПА салон в Западен Лондон струва 9 000 паунда.

След това стана ясно за бляскавото бебешко парти в Ню Йорк, на което присъстваха световноизвестни личности като Амал Клуни и Серена Уилямс.

Полетът, охраната, организацията на купона и вкусните дизайнерски сладкиши – всичко това е струвало на британците около 388 000 паунда, пише „Дейли мейл“, цитирани от jenata.blitz.bg.

Не по-малко средства са отишли за реконструкцията на Фрогмор Хаус в Уиндзор, където от известно време живеят Меган и Хари. Само за детската стая, за която, според слуховете, е използвана боя с екстракти от розмарин и евкалипт, са платени повече от 50 000.

Няколко седмици преди раждането на малкия Арчи пък херцогът и херцогинята на Съсекс си подариха почивка в луксозния хотел Heckfield Place в Хемпшир. Двойката се е настанила в най-скъпия апартамент, който струва 10 000 паунда на ден. Той разполага със собствена трапезария и самостоятелни тераси.

Раждането на бебето в частна болница също е излязло доста скъпо на данъкоплатците. Първоначално Маркъл смяташе детето й да се появи на бял свят в домашни условия. Малко по-късно обаче здравият разум надделя над емоцията и тя реши да роди в болница. По данни на The Mirror, първородната й рожба е проплакала в известната лондонска болница Portland Hospital.

Според източници на изданието, раждането там струва около 22 000 паунда. Храната на бъдещите майки и придружителите им се поднася върху сребърни подноси.

В менюто са включени омари, шампанско, гъши дроб и стриди.

Във Portland Hospital е раждала съпругата на принц Андрю, певицата и дизайнерка Виктория Бекъм, актрисите Кейт Уинслет и Ема Томпсън, както и манекенката Джери Хол.

Здравното заведение предлага разнообразни услуги. При желание, бъдещите родители могат да наемат до 36 стаи за гостите си. Срещу съответната сума медицинска сестра може да е на разположението им 24 часа.

Също така им се предоставя възможност да си организират фотосесия или да направят сребърна отливка на крачето на новородената си рожба. Директорката на болницата признава, че една родилка е пръснала 500 000 паунда по време на престоя си.

„Тук жените са като на почивка. Носим им бебетата само за да ги накърмят. След 2-3 дни те излизат здрави, отпочинали и готови за всички предизвикателства на майчинството“, споделя директорката Джанин Мадън.

Тоалетите, в които Меган и Хари представиха сина си пред целия свят, както и всички съпътстващи разходи около събитието, пък възлизат на близо 2 000 паунда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *