Мегаремонтът в центъра на Благоевград на прицел на бизнесмени и съветници

“Не поставят хидроизолация върху покрива на боулинг “Корона”, който е част от площадното пространство между Американския университет и сградата на община Благоевград”, сигнализираха в събота бизнесменът и ексмедиен магнат Георги Илиев и общинската съветничка адвокат Албина Анева. Както “Струма” писа, Г. Илиев изкупи от банката дълга на бившите собственици на боулинга и е почти сигурно, че той ще си запази мегаимота и лично ще го стопанисва.
Бизнесменът потърси намесата на вестник “Струма”, като видял, че работниците правят замазка, без да са направили изолацията. “Консултирах се със специалисти, които бяха категорични, че върху плочата трябва да се положи 5 см фибран за топлоизолация, отгоре се прави фина циментова замазка, над него се излива изомакс (течна) и се завършва с мрежа и още една ръка замазка. Нищо от това не е направено, а вече е струпана земя, за да се полагат плочи”, притеснен бе Г. Илиев.
Спиране на течовете в подплощадното пространство с полагане на цялостна хидроизолация бе една от основните дейности, предвидени в реконструкцията, която се извършва по европейски проект за 4,5 млн. лв., припомни адвокат А. Анева, която бе сред съветниците, настояли да се направи специална комисия към Общинския съвет, която да следи качеството на строителните дейности, но предложението бе отхвърлено. В момента в района текат усилени строителни дейности, като работата не спира и през почивните дни. Изпълнението на проекта бе спечелено от консорциум ДЗЗД “В Строй” на фирмите “Стилстрой М” ООД, ЕТ “Димитър Янков – Кенеди Метал” и ВИП – 2004″ ЕООД.
“В момента работим по терените – да са равни и гладки, като правим лек наклон да се оттича водата от дъждовете и снеговете към улеите. Същинската хидроизолация още не сме я започнали, първо ще сложим специален материал като лепило, всичко ще се облее с врял битум, а отгоре, преди да се насипе хумусната почва, ще направим дренажи отново, за да не се задържа вода. Гарантирам ви, че течове повече няма да има”, обясни един от работниците на обекта – Даниел Димитров. Той обясни, че купчините, взети от Илиев за пръст, всъщност са строителен материал за първата замазка.
“Два пласта битумна хидроизолация предстои да се постави над подплощадното пространство, включително и над боулинга”, категоричен бе и управителят на “Стилстрой М” ООД Михаил Камбитов и допълни: “Едната е противокоренна, за да не я пробиват трайните насаждения, които ще се засадят. Тази хидроизолация се обръща към воронките, които са за отвеждане на повърхностната вода. Другата хидроизолация е специално за такива пространства. Ще сложим и геотекстил, който пък ще предпазва самата хидроизолация. Всичко правим изключително прецизно, та нали спирането на течовете бе една от основните причини за мащабния ремонт”, обясни строителният шеф.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *