
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- яйца – 2 бр.
- захар – 1 ч.чаша
- олио – 1 ч.чаша
- пчелен мед – 4 с.л.
- канела – 1/3 пакетче
- орехи – смлени 1 к. чаша
- сода бикарбонат – 1 ч.л.
- брашно – до меко тесто
- сладко от сини сливи – за слепване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Захарта, яйцата, олиото, медът и содата се разбива с миксер. Добавят се орехите и канелата. Добавя се брашното и се бърка до получаването на средно меко тесто.
Правят се топчета, подреждат се на разстояние в тавичка застлана с хартия за печене. На половината слагам орехче в средата.
Пекът се в загрята фурна на 170 градуса до получаване на златист цвят. Леко топли, половинките без орех се слепват със сладко от сини сливи.
А другите с орехче от горе си остават така.