Меденки с орехи и канела

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 2 бр.
  • захар – 1 ч.чаша
  • олио – 1 ч.чаша
  • пчелен мед – 4 с.л.
  • канела – 1/3 пакетче
  • орехи – смлени 1 к. чаша
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • брашно – до меко тесто
  • сладко от сини сливи – за слепване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Захарта, яйцата, олиото, медът и содата се разбива с миксер. Добавят се орехите и канелата. Добавя се брашното и се бърка до получаването на средно меко тесто.

Правят се топчета, подреждат се на разстояние в тавичка застлана с хартия за печене. На половината слагам орехче в средата.

Пекът се в загрята фурна на 170 градуса до получаване на златист цвят. Леко топли, половинките без орех се слепват със сладко от сини сливи.

А другите с орехче от горе си остават така.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *