Refan-728×90-July-2019

Меденки с шоколад

Необходими продукти:

2 бр. яйца

1/3 ч.ч. захар

60 г масло

40 мл олио

4 ч.ч. брашно

1/3 ч.ч. мед

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. канела

100 г шоколадов кувертюр

Начин на приготвяне:

Смесваме меда и содата и варим на тих огън около 2-3 минути, докато придобие кехлибарен цвят. Оттегляме сместа от огъня и прибавяме маслото и олиото. Бъркаме докато се разтопи маслото. Оставяме леко да изстине. Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме към сместа. Прибавяме брашното и замесваме меко тесто. Прибираме в хладилник, за да се охлади. от сместа оформяме топчета не много големи и ги подреждаме в намазнен тава. Печем в загрята фурна на 180-190С.
Разстопяваме шоколад на водна баня или в микровълнова и топим половината меденка в него. Подреждаме в поднос и оставяме на хладно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *