Протест пред болницата, където е настанен обвиненият за убийството на 7-г. Кристин

Протест пред болницата в Сливен, където е настанен обвиненият за убийството на 7-годишната Кристин. Над 100 души изразиха своето недоволство. Те се събраха с настояване Мартин Трифонов да получи максимална доживотна присъда без право на помилване. Майката на Кристин също беше сред протестиращите. Всички те се надяват за възмездие и, че правосъдието няма да толерира подобни зверски случаи на насилие.

Екип на NOVA успя да разговаря с медиците, откарали момиченцето до болницата.

В отговор на обвиненията на близките на Кристин д-р Недко Димитров признава, че не могъл да се справи със силната емоция на бабата на момиченцето.

„Тя се държеше абсолютно неадекватно. Не само, че не съдействаше, а дори и пречеше при преглеждането на детето”, каза д-р Недко Димитров.

Лекарят признава обаче че не е спазил медицинския стандарт. „От линейката, това, което ние можехме и трябваше да направим е да включим венозен източник, да включим банка с противошокови. Не винаги тези правила могат да се спазват точно, както са написани. Основното е несъдействието на бабата. Тя беше в една емоционална криза, за което я разбирам. Само с викове и писъци не стават нещата”, допълни д-р Димитров.

Срещу спешния медик в момента тече проверка заради твърдения на близките на 7-годишната Кристин. Лекарят обаче вярва, че е направил най-доброто в случая.

Двайсет и шест минути. Толкова време е отнело на екипа на Спешна помощ да транспортира 7-годишната Кристин от с. Сотиря до настаняването ѝ в шокова зала в сливенската болница.

„Тежко беше, но каквото трябваше, сме го направили с екипа”, каза шофьорът на линейката Стоян Атанасов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *