Медицинска сестра от Крайници: Младежи с кола убиха с въздушна пушка кучето ми, стрелят по котки и животни безразборно

Група млади  мъже избиват кучета и котки с въздушна пушка в дупнишкото село Крайници. Вчера сутринта е убито кучето на медицинската сестра Йорданка Боровинова. Репортер на “Струма” я откри в детската градина в селото, където работи.

Ето какво заяви тя: “Кучето ми беше простреляно пред вратата на дома ми. Видях го да лежи на една страна. Наведох се и видях, че е простреляно в гърдите. Аз обичам животните. Живея сама и имам още няколко кучета в двора, котки, около 40 кокошки и 5 кози. Извиках полиция. Установиха, че е простреляно в гърдите с въздушна пушка. Дойде и д-р Първан Дангов, взе кучето, за да направи експертиза. Предната вечер ми убиха котето. Видях, че няколко младежи, натъпкани в автомобил, стрелят по него и то изчезна, най-вероятно е умряло. Съседка се оплака, че и на нея са изчезнали две котки. Убиото куче има четири палета, сега са без майка. Какво е виновно кучето, ако някой има някакви комплекси?”, попита Боровинова. Тя сподели, че и преди една година е убивано нейно куче в двора на къщата й.

Йорданка Боровинова е пенсоинерка, но когато се налага, замества в местната детска градина. Останалото време оползотворява с животните в двора на къщата си.


В двора на Йорданка има няколко кучета и котки 

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *