Медицинските сестри: Искаме да спрем да крадем и парите да отиват за хората

Медицинските служители се принуждават да нарушават законите като пишат фалшиви пътеки и дават фалшиви болнични. Това стана ясно на срещата с премиера Бойко Борисов,  който прие протестиращите пред сградата на Министерския съвет медицински сестри, предава Дарик.

“Искаме да спрем да крадем и парите да отиват за хората, ние пишем фалшиви пътеки и даваме фалшиви болнични, защото няма лекари. Ние крадем от собствените си пенсии”, казаха представителите на протестиращите пред Борисов, който от своя страна отправи три въпроса към тях: “Нужни ли са толкова болници за България?”; “Трябва ли да се откриват частни болници?” и  “Каква е разликата между общинска и държавна болница?”

“Няма болница, която да работи по правилата на Република България, работи се на няколко трудови договора, на 12 часа, на 16 часа, трябва да има проверка, ама такава, за която  не се знае предварително”, посочиха медицинските сестри.

Срещата все още продължава, след като протестиращите закъсняха, а ръководителят на пресслужбата на МС публикува снимки на чакащия Борисов във Фейсбук.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *