Refan-728×90-July-2019

Медицински експерти посочиха хроничните болести, които причиняват рак

В почти всички случаи, ако не лекувате някое хронично заболяване, то може да доведе до рак, уточняват лекарите. Списъкът с болести, които причиняват рак, не свършва дотук.

Медицинските експерти включват гастрит с ниска киселинност, както и стомашна язва, хепатит В и С, мастопатия, ерозия, дисплазия (анормално развитие на тъканите) като предракови състояния,
пише zdrave.to.

“В почти всички случаи, ако не лекувате хронична болест на червата, човешки папиломен вирус и вируси на Epstein-Barr, тези заболявания водят до рак”, посочват медицински специалисти.

Също така лекарите добавят, че появата на нови усещания, които изпитва човек, който знае за хроничното му заболяване, може да бъдат тревожен знак. Според лекарите, ако на фона на хронично заболяване се наблюдава намаляване на апетита, рязка загуба на тегло и постоянна слабост, а температурата се повишава и се появява усещане за емоционална депресия, това може да показва развитие на рак.

Друг „помощник“ на рака е ХИВ. Експертите заявиха, че наличието на това заболяване увеличава вероятността от лимфом, саркома на Капоши, рак на шийката на матката, ректума, кожата и белите дробове.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *