HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Медиците от спешно отделение обсъдиха с директора на МБАЛ – Благоевград кадровия дефицит, по време на отпуските ще дават платени дежурства за 30-40 лв.

Медиците от спешно отделение на МБАЛ – Благоевград вчера проведоха събрание с ръководния екип начело с д-р Огнян Митев. Както “Струма” писа, в отделението бе извършена кадрова рокада – досегашният началник д-р Владимир Рабаджийски стана старши ординатор, а анестезиологът д-р Ал. Вакашински пое управлението.
“Проведох среща с фелдшерите и медицинските сестри, обсъдихме теми, свързани с работния процес, обезпечаване с нова апаратура и кадровия дефицит”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Той уточни, че липса на медицински сестри няма, дефицит има при лекарите, няма желаещи специалисти да работят в този сектор, въпреки че стартовата заплата вече е 1200 лв. От началото на годината обаче има назначен само един лекар.
На 12-часово дежурство в отделението работят екип от един лекар, две медицински сестри, които обслужват пациенти в шокова зала, манипулационна и превързочна, както и един санитар. Преобладаващата част от работещите лекари в спешно отделение са млади кадри, има само двама специалисти – д-р Андонов и д-р Рабаджийски, от този месец в екипа се включва и новият началник д-р Вакашински. По време на летните отпуски с решение на ръководния екип медицинските специалисти ще дават извънредни дежурства, които ще им се заплащат по 30-40 лв. според трудовия стаж. В отделението работят 16 медсестри, част от тях са на половин щат.
СЛАВА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *