Медици се засегнаха от сценичен костюм в благоевградския клуб „The Face”, българите категорични: Не от дисководещия, гаврата с вас е от много по-високо ниво

Сценични костюми в известната благоевградска дискотека „The Face”, представляващи облечен в защитен гащеризон водещ, който пръска с пара гостите на попфолк клуба, разбуниха духовете в социалните мрежи. Първоначалните коментари варираха от „проява на лош вкус“ до „оригинално хрумване“. Вчера обаче Националната асоциация на работещите в спешната помощ качиха снимката на сайта си и в обстойно експозе изненадващо я определиха като „гавра“.

„Това е гавра с труда на всички медици, които прекарваме по 12 часа, облечени в защитни облекла, и рискуваме живота си, за да лекуваме този народ в условия на пандемия. Какво е на всяко дежурство в СО четири месеца подред да си със защитно облекло /маска, очила, щит, престилка и ръкавици/?

За разлика от вас, не носим бижута и аксесоари, за да не нарушим целостта на защитното облекло;
Не ползваме и мобилни устройства;
Скъсихме си косите и след 12 часа с шапки прическите ни са един път;
Ръцете ни са в рани и обриви от ръкавиците и дезинфектантите;
Лицата ни са с обриви от маските, с рани от ластиците им, понякога ни прилошава от недостига на въздух;
В края на всяко дежурство сме прегракнали от викане, защото от маската не се чува ясно какво говорим…
След като установим, че в спешното някой от пациентите ни е съмнителен за Ковид-19, се отваря адът. 4-5 дни живеем със страха дали ще се потвърди диагнозата. След като се потвърди, чакаме дали ще ни удостоят с тестване по точковата система, или не. После две седмици се наблюдаваме за симптоми…
Апропо, от месеци не сме прегръщали и целували близките си, някои от нас бяха в карантина, някои от нас се разболяха, някои от нас починаха. Но със сигурност оцелелите ще ви посрещаме още месеци наред в тези скафандри, за да има кой да ви лекува в Спешното, без да застрашаваме Живота ви!”.

Емоционалното изказване на администратора на сайта, който видимо е жена, отприщи десетки коментари и в тях значителна част от хората реагираха нееднозначно и категорично – медиците се засягат безпричинно, защото в крайна сметка в дискотеката се прави шоу и никой не е искал да се гаври с тях.

„Респект към несгодите Ви, ама нещо не е Наред Изначално?! Защо вината за Вашите Рани припознавате в Сценични костюми? Гневът Ви е насочен Неправилно. Пациентите Виновни, близките им – също, че и задават въпроси… Губят ви времето, че се и забавляват някакви щастливи Хора!!!”, иронизира медиците Жанета Радева.

“Тези щастливи хора след 7-14 дни ще имат грипоподобни симптоми и ще дойдат при мен в Спешното и ще искат да ги успокоя дали не са болни от коронавирус. Може и да ги зарадвам, но може и да ги вкарам във филм на ужасите…”, парират Жанета от Националната асоциация.

Оказва се обаче, че повечето от хората мислят като Радева за измисления скандал със сценичния костюм на дисководещия:

Емил Ангелов: Това е просто тематично, за да е по-интересно, цел забавление на публиката. Мисля, че гаврата с медиците идва от много по-високо ниво, за да се обръща внимание на такива глупости…

Ем Ив: Двете неща нямат аналог, моля! Няма как да правите паралел с парти в дискотека, просто е по темата, така да се каже:) Вашата обида идва от министерството и години наред крадене под масата, никаква реформа и лепенки на раната, работа в нечовешки условия и соцзаплащане. Вие, медиците с призвание, бяхте превърнати в книжни плъхове и парите обориха Хипократ, а хората умират от вакуума на черната дупка!

„Никого не сме искали да обидим с този костюм, особено пък медицинските работници”, коментира вчера собственикът на клуба Николай Вълов. „3 месеца бяхме под ключ, никой не се погрижи за нас и не ни попита как сме, а сега, когато най-после получихме възможност да рестартираме бизнеса, от една снимка такава шумотевица се вдигна… Нищо обидно не виждам в костюма, с който се появи на сцената ни момчето, нито в действията му, всички уважаваме много медиците и това, което направиха за нас по време на пандемията, а ако действително някой се е засегнал, му поднасям лично извиненията си“, откровен е собственикът на благоевградския клуб.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *