Мед и хималайска сол: Магическа смес, която ще ви помогне!

 

Качественият сън е от голямо значение за човека. За съжаление, в наши дни все повече имаме проблеми със съня , защото съвременният начин на живот причинява безпокойство и стрес.Разстройството на съня може да бъде фактор, предизвикващ сериозни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания, които са причина за висока смъртност в света.

European Heart Journal публикува резултати от 15 научни изследвания, които показват, че намаляването на съня увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания с 48% и увеличава с 15% вероятността от инсулт.

Проблемите със съня често са свързани с биохимични процеси, дължащи се на повишени нива на стресов хормон и обикновено се проявяват между 2 и 4 сутринта.Липсата на натрий в организма причинява проблеми със съня. Човешкото тяло се нуждае от сол, но е важно да знаете колко сол трябва да консумирате. Тя трябва да бъде чиста непреработена сол без химически добавки, намиращи се в рафинираната индустриална сол.
Д-р Витело, директор на Държавния университет в Сиатъл, проведе проучване, което показва, че ниските нива на натрий предизвикват намаляване на обема на кръвта в организма.

Намаляването на обема на кръвта в тялото активира нервната система, което увеличава екскрецията на адреналина от надбъбречната жлеза. Холистичната медицина има практично и просто решение на проблемите със съня – смес от мед и хималайска сол е естествено средство, което ще ви осигури силен и спокоен сън.
Необходимо е само пет супени лъжици мед и една чаена лъжичка хималайска сол. Поставете една чаена лъжичка от тази смес под езика, 20 минути преди лягане и оставете да се стопи.
Сместа действа и като стимулира нивото на серотонина в организма, което премахва стреса и ви дава спокоен сън.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *