Мед. сестра Сл. Трайкова открила изоставеното бебе, майката – шивачка от Старчево

Петричките полицаи задържаха вчера сутринта 37-годишната майка, която изостави бебето си в поликлиниката в Петрич. А. Азова, която е българка, е открита в бащината й къща в петричкото с. Старчево, където живее с 14-г. си син, родителите си и брат си. Тя е задържана за 24 ч. в полицията.

Азова работи в местна шивашка фирма, прикривала е умело бременността си, тъй като е едра жена. Никой от близките й не знаел, че е бременна. Имала дългогодишен приятел от Пловдив, който е с криминални прояви. При разпита в полицията жената, плачейки, твърдяла, че новороденото не е нейна рожба, а е на нейна приятелка, която била пребита от мъжа си, и й го дала, за да го спаси.

Според версията на 14-годишния й син бебето е било в дома им само една вечер, а на следващия ден майка му казала, че ще го закара на социалните, за да се погрижат за него. Вместо там обаче оставя в петък около 14 ч. момиченцето на втория етаж в поликлиниката в Петрич, на диванче в чакалнята, увито в одеялце и облечено с боди, без памперс и напикано. Детето видимо било в добро общо състояние, но недохранено.

Първа на изоставеното детенце се натъква медицинската сестра Славка Трайкова, която сигнализира колегите си в болницата, а след това се обаждат и в полицията. Малкото момиченце е настанено в неонатологията в санданската болница, където медиците полагат денонощни грижи за него. След изписването му ще бъде предадено на социалните служби. По случая е образувано досъдебно производство.

МАРИНА ПЕТРОВАМедсестрата Славка Трайкова, която открила изоставеното бебе
 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *