Международник по плажен футбол, припадал на физическите тестове, седна за постоянно в шефския стол от благоевградчанката Ил. Джалева

Футболните съдии в България имат своя нов главен мениджър. Шефската позиция за постоянно е възложена на бившия арбитър Стоян Алексиев. Международникът по плажен футбол, с близо 90 мача в нашенската „А“ група, сяда на стола на благоевградчанката Илонка Джалева, която хвърли оставка в края на миналата година солидарно с напусналия председател на СК Йордан Сталев и временно бе заменена от Костадин Гергинов до назначението на титуляря. Алексиев беше изваден от съдийството със скандал през 2008 г. в мандата на Борислав Александров. Тогава Борето го обвини, че имал проблем с наднорменото си тегло и дори припадал на физическите тестове, които реферите задължително покриват два пъти годишно.

Мениджърските задължения включват организирането на семинари, събития, нормативни програми… с което Джалева се справяше успешно в продължение на близо 5 г.

Овакантения от Ст. Алексиев пост секретар на Съдийската комисия в зоналната футболна централа в София заема рефер номер 1 на България за 2018 г. и все още действащ арбитър Николай Йорданов, който прекратява кариерата си в края на тази година поради навършване на пределната възраст 45 г. Той носеше значката на ФИФА в периода 2007-2017 г., държи и рекорда за най-много ръководени мачове в родния елит.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *