Междусъседска война за паркиране в „Струмско“ прерасна в сигнал срещу полицаи от ІІ РУ, които отказали да се намесят

Междусъседска война за паркиране прерасна в жалба срещу полицаите от ІІ РУ – Благоевград, които отказали да се намесят, за да разрешат спора. Жалбата бе депозирана при началника на полицейското управление от Анка и Любен Николови, а сигналът е срещу комшийката им Елена Илиева, учителка в VІ СУ, както и срещу дежурните полицаи, които на 6 септември между 11.00 и 12.00 часа се отзовали на сигнала им.

Според авторите на жалбата, които живеят на ул. „Гемеджиите“ №18 в кв „Струмско“, на този ден съседката им Е. Илиева, която е на №27, паркирала колата си на входа на гаражите им, като заела и част от тротоара. „Тя непрекъснато спира пред нас, въпреки че пред нейната кооперация има достатъчно място, но не иска да си загрозява гледката“, твърди А. Николова.

Тъй като съпругът й имал работа пред гаражите им, той помолил учителката да си измести колата, защото пречи на цялата им кооперация. Илиева обаче дала на заден и блъснала с бронята съседа си. Той успял да отскочи, за да не попадне под гумите на колата, а съпругата му започнала да звъни на спешния телефон, пишат сем. Николови в сигнала.

Според пристигналите на място полицаи, които не се легитимирали, тъй като учителката живее от другата страна на улицата, нейно право е да паркира в района където пожелае.

В жалбата си Анка Николова настоява да получи писмено от шефа на полицейското управление Красимир Уруджолов имената на двамата дежурни полицаи, които, според нея, прилагат подборно закона, или пък просто не си вършат работата.

Мотивът за твърдението й е аналогичен случай от ноември 2013 г. на същото място, но с разменени герои – тогава самата Николова паркирала колата си на отсрещната страна на улицата, учителката извикала полицията и общинската служба „Паркинги и гаражи“ и освен че Николова получила акт за нарушение на Закона за движение по пътищата, и общинският „паяк“ репатрирал колата й, та трябвало и там да плаща.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *