Мексиканска Макаронена Салата

Необходими Съставки

макарони – 120 г

царевица – 140 г сладка, от консерва

халапеньос – 1 чушле + за декорация

домати – 1 бр. малък

лук – 1/2 малка глава

мексикански кашкавал – 100 г (Енчиладо или Котиха)

маруля – 1 бр. само листата от крехката сърцевина

ДРЕСИНГ

зехтин – или олио на вкус

лимонов сок – от 1 цитрус

мед – 1 ч.л.

сол – на вкус

Начин на приготвяне

1. Сварете пастата ал денте според указанията на произвидителя. Отцедете и оставете да се охлади като я поръсите с малко зехтин и разбъркате, за да не слепва.

2. В купа нарежете на едро или накъсайте крехките марулеви листа. Доматчето, лука и кашкавала нарежете на кубчета, халапеньото наситнете и сложете всичко при марулята, заедно с добре отцедената царевичка.

3. Пригответе дресинга, като смесите продуктите за него и разбъркате добре. Може да варирате с количествата както ви е по вкуса.

4. Охладената паста присъединете към всичко останало в купата и объркайте салатата с дресинга.

5. Поднесете леко охладена и украсена с още халапеньо, нарязано на кръгчета.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *