
макарони – 120 г
царевица – 140 г сладка, от консерва
халапеньос – 1 чушле + за декорация
домати – 1 бр. малък
лук – 1/2 малка глава
мексикански кашкавал – 100 г (Енчиладо или Котиха)
маруля – 1 бр. само листата от крехката сърцевина
ДРЕСИНГ
зехтин – или олио на вкус
лимонов сок – от 1 цитрус
мед – 1 ч.л.
сол – на вкус
1. Сварете пастата ал денте според указанията на произвидителя. Отцедете и оставете да се охлади като я поръсите с малко зехтин и разбъркате, за да не слепва.
2. В купа нарежете на едро или накъсайте крехките марулеви листа. Доматчето, лука и кашкавала нарежете на кубчета, халапеньото наситнете и сложете всичко при марулята, заедно с добре отцедената царевичка.
3. Пригответе дресинга, като смесите продуктите за него и разбъркате добре. Може да варирате с количествата както ви е по вкуса.
4. Охладената паста присъединете към всичко останало в купата и объркайте салатата с дресинга.
5. Поднесете леко охладена и украсена с още халапеньо, нарязано на кръгчета.