Мерките в Кюстендил ще стават още по-строги?

Заради високия брой на заболели с коронавирус в Кюстендил, от днес маските на открито са задължителни. От областния кризисен щаб предупреждават, че могат да бъдат предприети и по-строги противоепидемични мерки. Това ще стане ако заболеваемостта надмине 500 на 100 хиляди души, отбеляза пред БНР областният управител Виктор Янев.

„Ако заболяемостта стане над 500, може да се наложи да се спрат и учениците в гимназиалния етап. Да не говоря, че ще затворим може би и ще направим някакъв режим на търговските вериги“, коментира областният управител.

По думите му, ситуацията с пандемията се следи много внимателно. Що се отнася до маските, в първия ден от влизането в сила да се носят и на открито контролните органи ще проявяват толерантност и няма да налагат глоби.

Освен задължителното носене на маски и на открито, другата мярка, разпоредена от кризисния щаб, засега – до 21 февруари, е филтър за влизащите в градската поликлиника. Това е по искане на джипитата с кабинети в комплекса, каза Виктор Янев.

В местната болница има вече около 80 заболели с COVID-19. В областта за последните 24 часа са установени 48 новозаразени с коронавирус.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *