Топ теми

МЕРКИ СРЕЩУ ПАНДЕМИЯТА! 2 факултета в ЮЗУ преминават към онлайн обучение

Във връзка с удължената епидемиологична обстановка след решение на Факултетен съвет и заповед на декана проф. д-р Преслав Димитров студентите на Стопанския факултет към ЮЗУ „Н. Рилски” преминават към онлайн обучение. То ще се осъществява в рамките на месец – от 19 октомври до 20 ноември 2020 г., и важи за студентите от всички специалности редовна форма, ОКС „бакалавър”. Лекциите и семинарните упражнения от дистанция ще се провеждат чрез платформата Blackboard и други алтернативни платформи за обучение (BigBlueButton).

Изпитната сесия за всички студенти, обучаващи се в задочна форма, ще се проведе присъствено съгласно действащия график,  при спазване на всички противоепидемични мерки, утвърдени от министъра на здравеопазването.

Учебните занятия за студентите от ОКС „магистър“, първи курс, всички  специалности, ще бъдат присъствено в периода 02.11. – 23.11. 2020 г., съгласно допълнително изготвени разписи за първи семестър. Важно е да се знае и че всеки студент може да получи консултации по съответната дисциплина присъствено в приемното време на преподавателя.

За да бъдат „гъвкави” и да реагират адекватно според ситуацията и коронавируса, преди близо седмица целият академичен състав на Стопанския факултет премина обучение за по-ефективна работа с плаформата Blackboard.

По същата причина – ограничаване  на опасността от разпространение на коронавирус, към онлайн обучение преминава и Правно-историческият факултет, оглавяван от доц. д-р Николай Марин.

От 19  до 30 октомври 2020 г. обучението за студентите от всички специалности – редовна форма на обучение, ОКС „бакалавър“ и ОКС „магистър“ /с изключение на практическото обучение за студентите от специалност „Национална сигурност“, II и III курс/ ще се провеждат неприсъствено, от разстояние чрез използването на електронната платформа „MOODLE“ и системата „BIG BLUE BUTTON“ на сайта на Правно-историческия факултет

 Редовната изпитна сесия за студентите от задочна форма на обучение за учебната 2020/2021 година ще се проведе присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки, утвърдени от министъра на здравеопазването.

Както „ Струма” писа, още с началото на новата академична година от Факултета по педагогика внедриха „комбинирано” обучение. В първите две седмици присъствено занятия имат само първокурсниците от професионално направление 1.2. педагогика, ОКС „бакалавър“. Студентите 2, 3, 4 курс през целия семестър ще се обучават от дистанция.

 Студентите от професионално направление 1.3. „Педагогика на обучението по …”, ОКС „бакалавър“, специалност „Физическо възпитание и спорт“  1, 2, 3 и 4 курс също учат присъствено само първите 2 седмици, като до края на семестъра лекциите и семинарите ще са от дистанция, чрез използване на електронната платформа Blackboard и други алтернативни платформи за обучение (Zoom, Moodle, Teems, BigBlueButtum).

Практическите упражнения от дистанция ще се провеждат чрез разработване на практически задания в платформата Blackboard и други алтернативни платформи за обучение (Zoom, Moodle, Teems, BigBlueButtum).  Хоспитирането от дистанция ще се провежда под формата на: Online хоспитиране; чрез разработване на казуси в платформите, използване на видеоматериали (учебни филми, педагогически ситуации в детската градина, видеоуроци), присъствено хоспитиране (при възможност). Според спецификата на учебната дисциплина по преценка на преподавателя могат да се използват различни варианти на хоспитиране.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

6 Коментара

 1. тина и михи

  тоя простак иван с това ли си запълва пенсионерския живот, по цял ден виси по форумите.

  Отговор
 2. Клатик Урко

  Ако в университетите в страната организацията е поне на някакво ниво то в юзу тя е тотална каша. Не на университетско ниво, не на факутетно а катедра по катедра се решава за формата на обучение. Пълен хаос! Няма никаква яснота! Преподавателите си издирва студентите чрез фейсбук за да могат да им изпратях линк за големите сини бутони, който бутон я работи я не. Повечето преподавателите нямат никакви електронниматериали – претендирайки за авторски права, а други са снимали по страница-две от някой учебник и за тях това е достатъчно “за да има студента какво да чете”.
  Дори и да иска някой преподавател да си свърши добре работата, му се налага да се занимава с технически и организационни неща вместо да се концентрира върху материала който трябва да престави на студентите.
  Лошото е че смешника-преписвач тихо и кротко облагодетелстван от обстоятелствата си папка комисионни от обществени поръчки, министърчето на образованието си мълчи и не предприема действия да го острани, университета за пореден път е ремонтна площадка и нито една зала с капацитет да позволи разстояние между студентите не може да се използва а плочките положени във вътрешния двор и пред сградата на първи корпус вече започнаха да се начупват или да хлътват. Прекрасна картикна…
  За онези които изпитват отчаяние оптимистично мога да им подскажа че след пишман професора ще дойдат двамцата от снимките по-горе – единия туристаджия експерт по КОВИД(18+1) а другия нАучен ръководител на каскет-докторанта, и те така…

  Отговор
  1. Сър Пичук

   Много е прав Клатик Урко, явно дълго е клатил уркото си в ЮЗУ-то и не е подложил дирника си на престъпната шайка на крадците-некадърници Юруков-агент Андреев-Марин и сие!

   Отговор
 3. БАЙ СТАВРИ

  Шайката начело с пишман ректорчето Юруков, агент Андреев – брадатия козел и тези двама мазници ще закрият този университет. Подлоги и мишки на некадърника Юруков – незаконно избан за ректор. Хайде да си ходи, иначе ЮЗУ ще фалира.
  Министърчето и то е в кюпа – мълчи и се скатава в министерството, ужким прави проверки на ЮЗУ, а всъщност всичко замита…..понеже и той е на хранилката.

  Отговор
 4. Агент Андреев

  Да ви имам мазните физиомутри на тези прасчовци! Направо закривайте този ПУЦ и спестете грешни пари на данъкоплатците!

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *