HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Мерцедесът на общинския съветник Кр. Роячки паркиран в „синя зона” с пропуск с изтекъл срок

Съпругата на общинския съветник Красимир Роячки – Ивана, паркира колата си в „синя зона”, като ползва стария пропуск на мъжа си от миналия мандат на ОбС – Благоевград. Синалът, подкрепен със снимки, подаде вчера във вестник „Струма“ читател. Мерцедесът е цяла седмица на паркинга на разклона на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ и ул. „Димитър Димов“, срещу „Чайките”, но стюардите към „Паркинги и гаражи“ досега нито са поставили скоби, нито е поискано репатриране на автомобила, твърди читателят.

В сигнала се твърди, че мерцедесът е на името на общинския съветник Красимир Роячки, който ползва правото си на безплатно паркиране като общински съветник в настоящия мандат на местния парламент с другия си автомобил.

Репортерска проверка на място вчера в 14 и в 16 часа установи, че колата действително е на паркинг в „синя зона” с пропуск на името на Красимир Пламенов Роячки за мандат 2011-2015 г. Обслужващият района стюард Методи Обецанов на въпрос защо не е сигнализирал за неправомерното паркиране и не е поискал репатрирането му, заяви: „Не е ваша работа. Обадил сам се където трябва“.

„Сигурно не сте видели както трябва и талонът е от 2015 г.”, опита се да оправдае служителя си шефът на „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов, но като разбра за какво става дума, обеща да направи проверка.

Мерцедесът на Ивана Роячка наскоро се превърна в ябълка на раздора между нея и живеещите в кооперацията на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ 2, срещу хотел „Ален мак“ в центъра на Благоевград. Тогава хлебният бос Петър Иванов заключи мерцедеса на съпругата на общинския съветник с антипаркинг скоба с мотива, че теренът е обособен от живеещите в сградата. 10 дни тогава колата стоя на импровизирания паркинг и едва след отключване на скобата бе преместена.

Дни по-късно отново се стигна до екшън, в който се намеси полиция и общинска охрана. П. Иванов за втори път заключи антипаркинг скобата пред автомобила на Роячки, като подаде и сигнал в полицията. Няколко дни по-късно общината прекрати спора, като ограничи достъпа до терена през тротоара с монтиране на колове.

„Колата е на съветника от ГЕРБ Кр. Роячки, човекът е забравил да си премести новия пропуск, а другата му кола е на ремонт“, обясни резултатите от вчерашната проверката шефът на „Паркинги и гаражи“ Васил Атанасов. „Обадих му се, всички го познаваме, изумил е да смени пропуска, това е, на всеки може да се случи“, заключи общинският чиновник.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *