HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Мерцедес изгоря пред къщата на благоевградския бизнесмен Й. Павлов-Данчо Истината

Лек автомобил „Мерцедес“ изгоря пред къщата на благоевградския бизнесмен Йордан Павлов-Данчо Истината. Сигналът за горящата кола, паркирана на ул. „Стара планина“ № 6, е подаден вчера около 00:52 часа. Огънят е потушен от екип на пожарната, унищожени са  предната част и двигателен отсек на автомобила.

Причините за пожара и стойността на нанесената щета са в процес на установяване. По данни на полицията мерцедесът е бил каран от Данчо Истината, но не се води на негово име, а на фирма.

Пред репортер на „Струма“ бизнесменът заяви, че колата не е негова. „ Колата не е моя, а на Митко, едно момче от Пловдив. Просто я оставя пред нас, тя е с пловдивска регистрация. Нямам представа какво е станало. Аз не бях вкъщи през нощта“, заяви Йордан Павлов.

Няколко часа след инцидента мерцедесът е вдигнат от  местопроизшествието и в 10,30 ч. улицата вече бе измита. Съседи на бизнесмена също заявиха, че нищо не са чули и видели.

Според запознати Данчо Истината кара два мерцедеса – един джип и един спортен модел. В зората на прехода той започна да развива бизнес в няколко направления. Имаше производствен цех за алкохол във „Винпром Славовица“ в едноименната местност по пътя за Бодрост. Впоследствие се отказа от алкохолния бизнес, а фирмата с натрупани задължения за десетки хиляди левове бе прехвърлена на циганин. Той държеше под наем бившия ресторант „Волга“ и заведение „Цезар”, но след време приключи и с този бизнес и откри транспортна фирма за тирове.

Справка в Търговския регистър показа, че той е едноличен собственик и управител на две фирми – „Винком” ЕООД и „Винком транс” ЕООД, които са адресно регистрирани на ул. „Стара планина” № 6 едната, а втората – на ул. „Стара планина” № 8.

През последните няколко години това е основният му бизнес и с тировете си изнася жито за Гърция. Отделно от това, получава приходи от рентиерство, отдал е под наем двата си магазина – единият срещу Синята къща, другият – на бул. „Св. св. Кирил и Методий”, намиращ се в близост до кафене „Паяка“.

По случая за опожарения мерцедес е започнало разследване в І РУП – Благоевград, най-вероятната версия е неуредени сметки, но каква е истината, ще установяват разследващите.

ИЛИЯНА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *