HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Месарски бос от Банско губи имот заради дългове! Бизнесменът В. Мутафчийски-Пашата, банки, НАП и месокомбинат се подредиха за пари от Пулчето

Един от най-известните месари от Банско, собственик на веригата месарски магазини в Банско, Разлог и Добринище с марка „Пулче“ – Костадин Клечеров, в закрито съдебно заседание бе осъден да погаси с целия си имот на ул. „Минго Тодев“ в ски курорта дълговете си към две банки, „Месокомбинат Свищов“, благоевградчанина Венчо Мутафчийски-Пашата и още един частен кредитор – Борис Асенов Любенов.

Съдебен изпълнител обяви за публична продан имот от 405 кв.м на месаря и сина му Николай заедно с построените в него еднофамилна жилищна сграда, селскостопанска постройка и магазин. Общата продажна цена на имота е 142 056.30 лв. Сградите и теренът са ипотекирани на части от месаря през периода 2006-2008 г., когато стартира бизнесът му, а през 2015-2016 г. започва налагането на възбрани в полза на Любенов, Мутафчийски, месокомбината, от който Клечеров е снабдявал месото, и НАП. В случаи като този, когато кредиторите са много, с предимство са държавните институции, което ще рече, че при продажбата на имота първо приходната агенция ще събере вземането си.

Костадин Клечеров е известен в целия регион с името на търговската си верига. Магазините му се славят с бански специалитети и високи цени. Преди време той имаше и магазин в Благоевград, но явно бизнесът не потръгна, защото затвори след около 2 г. Фирмата му ЕТ „Пулче-1 – Костадин Клечеров” редовно участва заедно с други месари от Банско в атрактивната местна инициатива за направата на най-дълъг суджук, инициирана от общината.

ВАНЯ СИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *