Месец преди студентския празник къщите за гости и хотелите в Сапарева баня със слаби резервации, свалиха на 80 лв. двудневен пакет с вечеря

Къщите за гости и хотели в Сапарева баня остават без клиенти за студентския празник 8 декември, почти няма запитвания, резервации също. Хотелиерите смъкнаха цените на по 15-20 лв. за нощувка, но търсене няма. Преди години, когато районът бележеше бум в строителството на туристически обекти, дестинацията бе сред актуалните за студентския празник. Впоследствие обаче много собственици горчиво съжаляваха и досега не смеят да пускат специални оферти за 8 декември. Причината е, че младежките компании се напиват и изпочупват инвентара в хотелите, полицията също е на тръни.

Костадин Наумов, който отдава под наем къщички в Сапарева баня, обясни пред репортер на “Струма”: “Имам запитване от група студенти, но все още не са потвърдили резервацията. Предпочитам да не настанявам студенти, тъй като те идват пияни. Слизат от колите с полуизпразнени бутилки с уиски. Като мине празничната вечеря, след тях остава потоп – счупени чаши, чинии, столове… Предпочитам да настанявам семейства. С тях нямам проблеми”.

В някои хотели изобщо не приемат студенти за празника по същата причина. Позвънихме в няколко хотела и къщи за гости в Сапарева баня с въпрос дали има резервации за студентския празник. От рецепциите отговаряха, че няма наплив, обясняваха, че може би студентите предпочитат по-големи курорти с дискотеки и други забавления.

Към големите хотели на Паничище също няма регистриран интерес малко повече от месец преди 8 декември. Затова пък малките планински хижи с по 10-15 легла вече са почти ангажирани. Цената на спането е 15,00 лв., а храната младежите сами си я приготвят. В големите хотели цените за студентския празник са смъкнати на 80,00 лв. за две нощувки с две закуски и празнична вечеря, но клиенти  въпреки това няма.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *