МЕСЕЦ СЛЕД НАЧАЛОТО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА! 406 ученици са под карантина в Пиринско

Месец след старта на учебната година карантинираните ученици в Пиринско са 406, от които 11 са с положителен тест за Covid-19 и 395 са контактни. Това показват даннните в платформата на МОН, в която директорите на образователните институции в цялата страна подават информация.

Що се касае до работещите в системата на предучилищното и училищното образование, под карантина са 41 човека /37 от персонала на училища и 4-ма от детски градини/, като 29 са педагогически специалисти и 12 непедагогически. От учителите 17 са с положителен тест и 12 са контактни, а от 12-те непедагогически специалисти 7 са с коронавирус и 5 са контактни.

На дистанционно или обучение в електронна среда от разстояние са по две паралелки /съответно 51 и 55 ученици/ на Природо-математическата гимназия и Професионалната гимназия по икономика в Благоевград, 29 ученици от Земеделската гимназия в Сандански. Под карантина са и 29 деца от ДГ 4 „Роса” в Благоевград, както и ученици от училища в Благоевград, Якоруда, Разлог, Гоце Делчев, Сандански, Вълкосел, Добринище, Симитли и редица други населени места в областта, но като цяло данните не са обезпокоителни. Кокретно в област Благоевград в 124-те училища се обучават  около 30 000 ученици, което по прости изчисления означава, че са карантинирани към 1.3-1.4 процента от общия брой на учениците в областта.

По този повод началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов коментира, че въпреки динамичния процес, посочените цифри и статистика не би трябвало да будят тревога, както и че към момента обстановката по училищата е спокойна. „Желанието и усилията ни са насочени към това децата да учат присъствено като най-ефективна форма на обучение”, изтъкна началникът на РУО.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *