Местният парламент в Кюстендил коригира Наредбата за селскостопански животни, гласуват я на сесията в четвъртък

Наредбата за отглеждане на селскостопански животни и птици влиза в дневния ред на сесията на ОбС – Кюстендил, която е свикана за идния четвъртък, съобщи на пресконференция председателят Иван Андонов.
“Вече са направени съответните корекции в бройките животни, допустими в дворовете. Направихме среща с граждани, представители на администрациите. Надявам се да я приемем и всички да бъдат удовлетворени”, каза още шефът на местния парламент.
Съветниците ще приемат и годишните отчети на читалищата. Ще се излъчи и представител за събранието на МБАЛ “Доктор Никола Василиев”, както и избор на представител за извънредното събрание на ВиК асоциацията. Освен това трябва да се определят и представители на ОбС, които да влязат в Съвета на децата.
По време на сесията трябва да се гласува и съветник да бъде представител на минипарламента в дейността на комисията за организиране и управление на Общинския фонд за местни инициативи. Бюджетът е в размер на 160 000 лева.
“Вече трета година се разпределят по 2000 лева за облагородяване на блокови пространства и градинки. Идеята е работеща, тъй като хората, като си направят нещо, после са добри стопани и се стремят да го поддържат красиво”, каза още Иван Андонов.
Ще бъде дадена зелена светлина на докладни записки по оперативни програми, свързани със социалната дейност на общината. Пет са молбите от гражданите с остри здравословни проблеми. Всеки месец се отпуска безвъзмездно финансиране на нуждаещите се. На сесията ще се обсъди и продажбата на общинско жилище.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *