Местният парламент в Кюстендил отваря хазната за издръжка на футболни клубове 150 000 лв. предвидени за ФК „Кюстендил”, ФК „Велбъжд” получава 52 800 лв.

Съветниците в Кюстендил ще гласуват финансиране от общинската хазна за двата футболни клуба „Кюстендил” и „Велбъжд” на редовното си заседание в края на месеца. Местният парламент развързва кесията със 150 000 лева за ФК „Кюстендил” за издръжка и участие на различните възрастови групи на клуба в първенствата и турнирите, организирани от БФС през предстоящата спортно-състезателна 2020/2021 година.

Финансовата помощ е за наем на терени за провежданите срещи, покриване разходи за транспорт, съдийски хонорари, медицинско обслужване и охрана. От средствата са предвидени пари и за заплати на треньорския състав, картотеки на състезателите, такса правоучастие и лекарствени средства. Сумата е и за финансово обезпечаване на подготовката и възстановяване на футболистите. Във ФК „Кюстендил” спортуват 240 деца – от старша възраст до най-малките, които са от детските градини.

Общинският съвет предвижда пари и за ФК „Велбъжд”. Клубът ще бъде финансиран с 52 800 лева за издръжка и участие в предстоящата спортно-състезателна година. Представителният мъжки отбор на сдружението получи правото на участие в Югозападната Трета лига. Направен е анализ на конкретните необходими разходи на клуба, липсата на приходи от спонсорство и невъзможността за събиране на обучителни такси от две трети от трите формации на клуба, общо 34 деца, основно деца от кв. „Изток”, които се подготвят и тренират като част от концепцията на „Велбъжд” за интегриране чрез спорт на ромските малцинства в града.

Сесията на 30 юли отново ще бъде в голямата зала на общинския театър. На нея ще бъде открита процедура по избор на кандидати за съдебни заседатели за района на Кюстендилски районен съд и създаване на временна комисия за извършване проверка на документите и за изслушване на кандидатите за съдебни заседатели за района на Кюстендилски районен съд, мандат 2021-2025 г.

Съветниците ще приемат общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Кюстендил 2020-2021 г.

В Kюстендил предстои приемане на годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Кюстендил – 2020 година. Общинските съветници трябва да гласуват правила за организиране на допълнителни педагогически дейности за децата в общинските детски градини на територията на община Кюстендил.
В дневния ред е внесена докладна записка относно актуализиране състава на членовете на Общински съвет по наркотични вещества – гр. Кюстендил, както и приемане на доклади на читалищата на територията на община Кюстендил за 2019 година.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *