Местят днес от реанимация в ортопедия ранените Крум и Валентина

Преместват днес от реанимация в отделението по ортопедия на местната болница МБАЛ “Югозапада” в Петрич двамата пострадали тийнейджъри – 17-годишният Крум Николов и 15-годишната Валентина Латурплиева. Добрата новина за овладяване на тежката кръвозагуба и извеждане от реанимация бе потвърдена вчера от лекуващия лекар д-р Методи Михайлов.
“И двете деца са в задоволително общо състояние, утре /днес – бел. ред./ ще се преведат в ортопедия, те вече не се нуждаят от интензивна терапия, не се оплакват от силна болка, хранят се и разговарят”, каза д-р Михайлов.
Той поясни, че момичето е с открита фрактура на кости и разкъсно-контузни наранявания на дясната подбедрица, има засегнати меки тъкани и е необходимо провеждане на специализирано лечение за предпазване от инфекции. Ето какво заяви д-р Михайлов: “При момичето е необходима операция за овладяване на тежката фрактура на подбедрицата, интервенцията ще се извърши в детска травматология предвид възрастта й. Колегите от ортопедия ще проведат консултации със столични специалисти за преместване, тя е транспортабилна и най-вероятно ще се извърши следващата седмица. Двете деца в отделението по ортопедия ще могат да бъдат посещавани от своите близки, моралната подкрепа за тях в трудната ситуация е важна”.
Лекарите допълниха още, че момчето е с добро телосложение за възрастта си, важно за него е да преодолее психически стреса от случилото се.
ЕКИП “СТРУМА”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *