Местят 4 избирателни секции в Перник заради изискванията за дистанция

4 избирателни секции в Перник ще бъдат преместени. Мярката се предприема заради пандемията от коронавирус, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков.
„Община Перник сме в подготовка на изборите, които ни чакат на 4 април. Като администрация трябва да направим нужните стъпки. Тези избори ще бъдат малко по-особени заради пандемичната обстановка. Институциите, които отговарят за провеждането им, направихме няколко срещи. Органите на МВР поискаха да променим местоположението на 4 от секциите. Това са 62-а, която се намира в клуба на читалището в „Рудничар“, 73-а – в Клуба на пенсионера в „Калкас“, 75-а в Младежкия дом и 115-а в читалище „Елин Пелин“. По предписание на МВР ще се изискват самите помещения да бъдат по-големи, за да може членовете на СИК да не стоят прекалено близо един до друг“, обясни Жлябинков.
62-а секция ще бъде преместена в 9-о училище в квартал „Твърди ливади“, 73-а – в бившата здравна служба в „Калкас“, 75-а – в „Д-р Петър Берон“, и 115-а – в ОУ „Св. Иван Рилски“. Всички останали секции запазват местонахождението си. Все още не е ясно как ще работят мобилните секции и какъв ще е техният брой.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *