Мечки от парка в Белица празнуват Коледа, вместо да спят

Коледа е празник за всички, дори и за мечките. Свикнали сме тези величествени животни да спят зимен сън. Няколко от обитателите на Парка за танцуващи мечки в Белица обаче посрещнаха Дядо Коледа и отвориха своите подаръци, съобщава Нова тв.

Сред будните е и най-малкият възпитаник на парка. Рику е обявил будна стачка и нервно чака подаръците за Коледа. 4-годишното мече с спасено от плен в Албания. Собственикът му го държал в задния си двор и не го оставял да спи. От две години Рику е в своя нов дом в планината и тази година природата може и да го призове да полегне. Започнал е да си прави бърлога, казват служители на парка.

Сред будните мечки в Белица е и Монти. Той също чака коледния си подарък. И го получава – елха, украсена с вкусни ябълки, моркови и круши и пакет, който също е пълен с лакомства.

Монти е от ветераните в парка. През 2010 г. е конфискуван от своя мъчител в Русе. Мечокът е сред най-спокойните и най-дружелюбни обитатели на парка. Затова в неговата територия е настанена и една женска. Изборът съвсем не е случаен, тъй като между Мима и Монти от доста врема прехвърчат романтични искри. Тя дори го научила да спи зимен сън, което той с години не можел да прави заради преживения в началото на живота си стрес.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *