Миди с ориз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • миди – 2 кг пресни
  • ориз – 200 г
  • лук – 1 малка глава
  • олио – 1 – 2 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете мидите много внимателно, като отделете от тях 30-40 бр. В подходящ съд сложете останалите миди и сварете за кратко в подсолена вода. Почистете от черупките и отделете ядките.

Междувременно загрейте олиото и задушете ситно нарязаната глава лук, след това добавете и ориза, червен пипер и сол на вкус. Добавете отделените миди, 1 л вода, както и малко от бульона, в който са врели мидите.

Отгоре сложете отделените ядки, кипнете и намалете. Гответе на тих огън до готовност на ориза, след което поръсете със ситно нарязан магданоз, захлупете и оставете да се задуши на изключен котлон. Да ви е сладко!



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *