Микревският спец С. Щерев поведе боркините на Русия към медалите в Токио

Роденият в с. Микрево Симеон Щерев ще води руския национален отбор по борба за жени на Олимпидата в Токио. Специалистът, който наскоро навърши 60 г., вчера потвърди новината от Сочи, където е на лагер с рускините.

„Все още не съм подписал договор, но сме се разбрали по принцип. Вече водя лагера на руските боркини в Сочи, ще ми помага, както обикновено напоследък, Радослав Великов. В момента се изготвят документи, необходими за официалното подписване на контракта, чиято продължителност е до Олимпийските игри в Токио догодина“, обясни бившият наставник на Станка Златева.

Той бе спряган за руския национален женски отбор още през 2012 г., когато се раздели с нашия държавен тим, но тогава надделя офертата от Азербайджан. После С. Щерев пое китайките с асистент Радослав Великов, с идеята БГ тандемът да ги изведе до медалите в Токио. В края на миналата година Щерев изненадващо обяви раздялата с работодателите от Пекин с мотива, че са започнали осезаемо да се бъркат в методите му на подготовка и напусна най-многолюдната страна със заканата никога повече да не работи в Китай. Впоследствие си взе няколкомесечна почивка, за да се стигне до старта на новото предизвикателство след сегашното стискане на ръцете с руската федерация по борба.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *