Микробус и две коли в тежка верижна катастрофа

Отново тежка верижна катастрофа по Южното Черноморие. Микробус по линията Царево-Бургас с 12 пътници, се удря в два автомобила. Вероятната причина е несъобразена скорост и неспазване на дистанцията.

В натоварения трафик от Созопол към Бургас, водач на автомобил рязко набива спирачки и отбива в банкета, заради повреда.

„Току-що бях спряла. Инцидентът стана за секунди. През това време с висока скорост идваше автомобилът след мен. Видях как колата ме удря и се хванах за волана”, обясни Кристина Кръстева.

Не успяла дори да слезе, за да сложи триъгълник, когато в нея се удря друга кола  „Намалих скоростта, не бях сигурен дали колата се движи или просто кара бавно. Набих спирачки. Имаше голяма дистанция, поне 10-15 метра”, каза пред Нова телевизия водачът на втората кола Росен.

В двете коли се блъска и микробус, който се движи по редовната линия Бургас-Царево. Водачът обяснява, че видял удара между двата автомобила пред себе си и е направил опит да ги заобиколи. 

При удара спяща жена на първия ред в микробуса изхвърчала със седалката, която се откъснала от болтовете „Ударих ръката и крака си. Затворих очи, когато автобусът се удари в двете катастрофирали коли, тъй като беше много неочаквано”, добави пътничката Наталия.

Сериозно ранени при инцидента няма. Поредната катастрофа обаче стана причина за километрични опашки по пътя Созопол-Бургас.null

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *