Микровълновата виновна за 4 страшни болести

Микровълновата фурна e едно от удобствата на съвременната кухня. Някои хора трудно могат да си представят ежедневието без нея. Микровълновата фурна е прост и удобен електрически уред за приготвяне на храна за всички хора по света. В САЩ този уред се ползва вече повече от 30 години.

Но истината е, че тези микровълнови печки не са никак полезен вариант за приготвяне на храна, тъй като унищожават полезните вещества в нея, пише ретро.бг. Микровълновата фурна е една от формите на нейонизиращо лъчение. За разлика от него, йонизиращото лъчение променя електромагнитната природа на атомите или ги йонизира. Това променя начина, по който те си взаимодействат с другите атоми и молекули около тях.

Рентгеновите лъчи, гама лъчите и ядрената медицина са видове йонизиращи лъчения. Храната ни е вече наситена с високочестотни вълни от топлина, а това лъчение може да бъде вредно за нашето здраве. Експертите твърдят, че вътре в микровълновата фурна има 2,450 MHz. А честотата, причиняваща вреда на човешкото тяло, е 10 херца.

Затова по-добре избягвайте да стоите в близост до работеща микровълнова печка. Вие не усещате влиянието, докато поражението вече не е направено. Сред щетите, които причинява микровълновата на човешкото здраве, са скоротечен рак, катаракта, отслабен имунитет и вродени дефекти при евентуално забременяване.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *