Милиардер почина заради пристрастеност към лекарства

Милиардерът плейбой Матю Мелън почина на 53 години в рехабилитационен център в Канкун, Мексико. Дълго време Мелън употребяваше обезболяващ препарат, който предизвиква зависимост.

Както съобщава бившата му съпруга Тамара Мелън, съосновател на Jimmy Choo, през 2016 г. Матю решил твърдо да се лекува в клиника в Малибу и да остане там, колкото е нужно, но опитът му да се спаси от зависимостта се провалил.  Матю има от Тамара имат една дъщеря и две деца от дизайнерката Никол Хенли.

Неговата смърт бе внезапна не само за роднините му, но и за приятелите му сред които има немалко холивудски звезди като Елизабет Хърли, британският китарист Ник Роджърс, дъщерята на великия Мик Джагър – Джейд и много други, пише Mirror.

Мелън е наследник на крупна банкерска фамилия, но натрупва състояние и от криптовалути, превръщайки инвестиция от 2 млн. долара в 1 млрд. долара.

През февруари списание Forbes писа за Мелън и за това как е спечелил 1 млрд. долара от Ripple. В публикацията той споделя, че криптовалутата му харесала, защото била една от малкото, които можели да се използват в банковата система.

“Това са 1 млрд. долара на практика безплатно. Спечелих тези пари, защото бях единственият, които искаше да вдигне ръка,” казва той. “В семейството ми ме смятаха за луд, но аз всъщност знаех, че това ще е джакпот.”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *